2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Metinė ataskaita

Išversta knygų (vnt) 7
Išleista išverstų knygų (vnt) 6
Parašyta knygų (vnt) 1
Išleista parašytų knygų (vnt) 0
Parašyta straipsnių (vnt) 6
Parašyta ir perskaityta pranešimų (vnt) 2
Stota į doktorantūrą (kartais) 2
Įstota į doktorantūrą (kartais) 0
Uždirbta pinigų (lt) ĮSLAPTINTA
Gauta sužadėtuvių žiedų (vnt) 0
Pagimdyta vaikų (vnt) 0
Gimė vaikų draugams ir pažįstamiems (vnt) 3
Numegzta megztinių (vnt) 5
Numegzta skarų (vnt) 3
Numegzta kojinių (poromis) 3
Numegzta kepurių (vnt) 2
Numegzta vasarinių palaidinių (vnt) 3
Nubėgta kilometrų 130

Nežinau, man atrodo, kad geri metai. Nepaisant jokių tendencijų, kurias čia būtų galima išskaityti. Ir tikiuosi, kad kuo toliau, tuo viskas dar labiau gerės. Visiems linkiu to paties :)

12 komentarų:

  1. Pasipiršk pati :)
    O dėl tendencijų - jei kas nenutiko, vadinasi, dar ne laikas. Kantrybės ir sveiko užsispyrimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiaip jau aš dėl doktorantūros nusiminiau daug labiau, negu dėl piršlybų :D Nes joms ir galioja, ką tu sakai - arba nutiks, kai bus laikas, arba nenutiks, nes yra ką veikti ir be to. O į doktorantūrą sudėjau daug pastangų, darbo ir entuziazmo, tik atrodo, kad procesas, kuris turėtų būti reglamentuotas, formalus, tvarkingas ir suprantamas, vis dėlto vyksta taip pat nenuspėjamai ir žodžiais nenusakomai, kaip piršlybos :D Bet tai čia smulkmenos, svarbiausia, kad metai buvo įdomūs ir pilni įspūdžių. Tik reikia nesustot. Gerų ir tau metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pamiršai porą skarų ir tokią visai nemenką kelionę :)...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, skaras tikrai tiesiog pamiršau... O kelionėms eilutė ataskaitoje nenumatyta :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nesigraužk dėl tos doktorantūros. Niekur tos studijos nedings ir nepabėgs. Mane kažkada taip guodė doc. Paulius. Kai turėjau pas Jį laikyti doktorantūros egzaminą iš txt, bet tiesiog negalėjau, nes labai laukiausi:) Ateis jai savas laikas. Ir, patikėk, atėjo. Man tas grįžimas buvo dar ir lemtingas. Visiškai pakeičiau tyrimų kryptį. Tekstologija atsirado tik doc. Pauliaus dėka (su Jo palaikymu ir užtarimu). Nežinau, ką būčiau galėjus apie XIX a. lit-rą papasakot. Pasidžiauk savuoju laiku. Savo rašymais ir mezginiais... Gal ir Tau kažkas keisis iš esmės? Tos kaitos taip lengvai nesuplanuojamos:)Juk esi pasiekusi daug daugiau negu bet kuri doktorantė. Turbūt ne kartą Tau tai doc. Paulius yra minėjęs. Negi būtinai reikia spec. komisijos įvertinimo kažkokiuose popieriuose:)Vis galvoju, kad gal Virgis buvo teisus. Kam tie įsipareigojimai? Kam tie pakinktai? Kam tas vaikščiojimas, anot Sruogos, peilio ašmenimis? Ar ne geriau ramus savo pasirinktos temos tyrinėjimas, kurio laiko gaires gali koreguoti pats? Gabriele, iš savo rato doktorantų nepažįstu nė vieno, kuris čia įklimpęs dabar labai džiūgautų... O depresijų, neurozių ir kitokių galų ''presijų'' - nors rieškutėm... Kaip tik dabar - ramių apmąstymų laikas. Brangink jį... Man kaip išsigelbėjimas buvo vaikelio atėjimas. Erčia. Bet tas laikas pasibaigė - užsivėrė... Tiesiog tie stojimai Tavo atveju buvo tam tikra patirtis. Bet kartu - dovana Tau. Beje, ar abu kartus stojai į LLTI?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dar pamiršau paklausti, kokią tyrinėjimų sritį pasirinkai? Kritiką? Gal kokį autorių? O gal tekstologiją? Smagu būtų susitikti tame lauke:)
    Čia ateiti norinčių kažkodėl beveik nėra... Geros ryto kavos:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kažkaip nesinori man čia viešai plėstis apie savo jausmus ir mintis doktorantūros ar dar kieno nors atžvilgiu... Norėjau įstoti (kitaip kam mėginčiau?), neįstojau, negi turėčiau tuo džiaugtis? Tiek - akivaizdu, o visa kita - ne internetui skirta. Ir išvis, kodėl čia visos būtinai ieško, ko trūko praėjusiais metais, o ne ko buvo sočiai? Nes aš tai, žinokit, neieškau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ir dar, Gabriele, mano pačios temos užteks visaaam gyvenimui, gyvenimėliui. Tikrai nė viena Tavo mintimi savo labui nepasinaudosiu. Tiesiog buvo įdomu. Tiesiog nemaniau, kad dalijimasis patirtimi, pats pokalbis, yra toks smerktinas ir netinkamas... Tikrai nenorėjau Tavęs nei kitų įskaudinti. Užsirišu savo mazgelį... Netyčia jis atsirišo... Būna visko... Kiekvienas liekam su savo našta ir džiaugsmu. Gaila, kad atskirai... Teesie literatūra ir bus tas tiltas susitikimui... Sudie.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viską ne taip supratai. Aš tiesiog internetą - Facebooką, blogą ir bet kurią kitą jo apraišką - laikau vieša vieta ir elgiuosi atitinkamai: nepasakoju apie asmeninį gyvenimą, nereiškiu giliausių jausmų ir minčių ir, svarbiausia, neapkalbinėju kitų žmonių. Ne todėl, kad bijau kokių nors plagiatų (kol pati to neparašei, man nė į galvą neatėjo, kad kas nors imtų kopijuoti disertacijos temą), o todėl, kad jaučiu ribas, kiek noriu būti matoma visam pasauliui, o kiek - ne. Dalijimasis patirtimi ar pokalbis nėra nei smerktinas, nei netinkamas, tik yra jam deramos ir nederamos vietos. Kitaip sakant, jeigu nori gilintis, parašyk emailą, tada galėsim kalbėtis.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na, taip. Tavo pastabos apie ribas - deramas ir ne - tikrai taiklios. Šito negali paneigti. Nuo šiol labai laikysiuosi šitos pastabos. Būti nematoma. Na, gal labiau nematoma:) Savikontrolės pratybos:) Be to, pasitikslinu: kitų žmonių neapkalbinėjau. Ar gera nuomonė apie ką nors yra vertintina kaip ''apkalbinėjimas''? Nemanau. Šitą nuomonę, ypač apie įkvėpusius ar kažkam paskatinusius dėstytojus (ar tai turėjai galvoje? beje, daugiausia iš VPU), aš reiškiu visada ir jos nebijau. Nesislepiu po jokiom širmom ir anonimikom. Ir nesislėpsiu:) Dėkingumas gali būti ir viešas. Jo tikrai nesigėdiju... O dėl institucijų, kurioms laikinai priklausome, irgi galima turėti labai atskiras ir labai individualias nuomones... Mano gal šiek tiek ir liūdnoka... O studijos vėlgi - tik tam tikra patirtis... Su savo erčiom ir vikduobėm... Tikiuosi, po šiuo stogu susitiksime. Ateisiu paklausyti Tavo pranešimų apie knygas. Kritika buvo ta sritis, kuri kažkada traukė... Kai nebuvo rankraščių ir lupos:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gabriele, stok į Jungtinės Karalystės universitetus. Sėkmės;-)

    AtsakytiPanaikinti