2009 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Rugsėjo 29 dienos darbai

Pabaigiau vakarykščio projekto "uodegėlę".
Per pietus (netyčia) susitikau Vidą Bareikį kartu su scenos partnere Indre Lencevičiūte. Kaip tik rengiu titrus naujam jų spektakliui "Vakaras su knyga", kuris bus rodomas spalio mėnesį "Menų spaustuvės" Kišeninėje salėje. Papasakojo spektaklio sumanymą - pagal M. Bulgakovo "Meistrą ir Margaritą", man labai patiko. Ir žadėjo atsiųsti tekstą, o vis neatsiunčia...
O šiaip - verčiu knygą, kurią šią savaitę noriu pabaigti: P. C. Cast ir Kristin Cast "Išduotoji". Tai - antroji knyga iš "Nakties namų" serijos, pirmoji - "Pažymėtoji" jau išversta, turėtų greitai pasirodyti. O paskui versiu trečią.
Tai - knygos paauglėms mergaitėms apie vampyrų gimnaziją. Žinau, nesąmonė. Kodėl verčiu tokias knygas?
a) Pirmą šių metų pusmetį prisiverčiau tiek rimtų dalykų, kad labai smagu pasižaisti;
b) Svarbiausia krizės pamoka - nespjauti ir nežiūrėti iš aukšto į jokį darbą;
c) Manau, kad LABAI SVARBU tokias - nerimtas, nerimtam skaitytojui skirtas - knygas išversti labai gerai. Nes tas skaitytojas dar nemoka įvertinti vertimų kokybės, todėl jį reikia aklai pratinti tik prie pačios geriausios - kad paskui būtų išrankesnis ir mus visus verstų pasitempti.

67 komentarai:

  1. gal kartais zinote kada bus isleista P.C CAST & KRISTIN CAST "IŠDUOTOJI"? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Išduotoji" jau išversta ir suredaguota, tai pasirodys tikrai netrukus. Vakar pabaigiau versti ir trečią dalį "Išrinktoji". Rytoj pradėsiu ketvirtą - "Nesutramdomasis" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal žinote ar "Išduotoji" ir "Išrinktoji" jau pasirodė knygynuose? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai ne :)
    Vakar buvau leidykloje, sakė, kad jas leis maždaug kas du mėnesiai. Tai gruodį pasirodė "Pažymėtoji", tuomet "Išduotoji" bus apie vasarį, o "Išrinktoji" - balandį. Nors šiaip geriausia būtų sekti leidyklos anonsus www.knyguklubas.lt arba tiesiog paskambinti į "Alma littera" vaikų ir jaunimo literatūros skyrių - tai jie tvarko visą leidybą, aš tik verčiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gal kartais zinote kokie kitu daliu knygu pavadinimai? ;}

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man ta knyga labai patiko tai dabar laukiu nesulaukiu kitos ar jums ji įdomi klausiu jūsų vertėja

    AtsakytiPanaikinti
  7. oo tai labai smagu kad jau sitaip knygu vertimai pasistumejo.. teks dabar palaukti tik kol islesi :)
    To Neda:
    kitu knygu pavadinimai angliskai "Betrayed" ; "Chosen" ; "Untamed" ; "Hunted"; "Tempted"...

    AtsakytiPanaikinti
  8. labai laukiu antros dalies vakar baigiau pirmąją labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Užvakar perskaičiau šią knygą ikrai labai įdomi ir įtraukianti knyga lakiu antros dalies...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jo sita knyga labai idomi siandien perskaiciau pirma dali gal galesit parasyti sitam tinklapi kada isspausdins antra?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pries pora diena p.c casr ir kristin cast isleido 7 nakties namu dali ,,Burned".

    AtsakytiPanaikinti
  12. cool kelinta diena isleis antra knyga?

    AtsakytiPanaikinti
  13. gal galetumet isversti ir Divine Series seriija?

    AtsakytiPanaikinti
  14. gal galetumete isverti the vampirias daires knygu serija? L.J Smith autore.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Isduotoji pasirodys kovo 19d.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai laukiu visu sios knygos daliu. Ir seip labai idomi knyga perskaiciau per diena, nors skaityti nelabai esu megeja : }}

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ar tiesa jog yra ir septintoji dalis "Burned"???
    Ji irgi bus išvesta?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  19. tai kada bus isleista trecioji dalis? juk jau geguze, o sakete balandi?

    AtsakytiPanaikinti
  20. aha as irgi noreciau suzinoti kada pasirodys "Isrinktoji" :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. kada pasirodys ''Išrinktoji''?

    AtsakytiPanaikinti
  22. turbut nezino, bet galetu taip ir parasyti nezinau tiesiog..o ne ignoruoti..bet visvien zinau,kad mano sia zinute ji istrins...

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ištryniau kol kas tik vieną žinutę - kažkas siūlėsi parduoti knygą. Nepykit, čia tikrai ne skelbimų puslapis.
    Be to, čia ir ne fanklubo forumas (tokių, beje, yra, tik pagūglinkit), ir jau kažkuriame įraše tiesiai pasakiau, kad neatsakinėsiu į "Nakties namų" gerbėjų klausimus komentaruose. Kada išeis "Išrinktoji" - nežinau, ir ne nuo manęs tai priklauso. Jau sakiau, kad tokios informacijos geriausia klausti leidykloje "Alma littera".
    Ignoruoju todėl, kad jeigu neignoruočiau, turėčiau nieko daugiau neveikti, kaip tik atsakinėti į tamstyčių klausimus, kurie, beje, nuolat kartojasi, ir tada niekaip neišversčiau ketvirtos, penktos ir visų tolesnių "Nakties namų" dalių.
    Rimtai patariu visiems aistringiems fanams susirasti būtent šiai temai skirtą forumą - ten bus daug patogiau dalytis informacija ir nuomonėmis. Ačiū, kad skaitote :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ačiū, už jūsų darbą :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki, aš tik norėjau paklausti ar nežinote apytiksliai kada išeis 4 dalis ir ar baigėte ją versti, nenoriu būt įkiri bet pamečiau galvą dėl šitos knygos ir dėkui kad apsiimate jos vertimu. :DDD Neysivaizduojate kaip dievinu knygas apie vampyrus, aš negaliu be jų gyventi :D iškart nusipirkau visas 3 šios knygos dalis ir perskaičiau jas per 3 dienas, labai įdomios, su kumoru. su viskuo kas man patinka, iš 10 balų 10 :D dar geresnės nei saulėlydis.... :D (galbūt dauguma nesutiks):D na tiesiog norėjau paklausti ar ir tolesnias knygos dalis versite :) ir ar jos atsiraslietuvoje, nes angliškai skaityti taip nesinori :)))

    AtsakytiPanaikinti
  26. Ketvirtą dalį jau išverčiau ir atidaviau leidyklai. Jau sutariau versti ir penktąją dalį. Girdėjau kažkokių gandų, kad iš viso bus net 12 dalių, o leidykloje man minėjo, kad dabar jau tikrai leis visas, kiek tik bus. Yra kažkokia problemėlė su originalo rankraščiais, jie vis nespėja ateiti, tai ir dėl to truputį užtrunka darbas. Ir šiaip, tai yra ilgas ir lėtas darbas, neįsivaizduokit, kad išversti knygą galima taip pat greitai, kaip perskaityti :)
    Svarbiausia, aš nežinau, kada tos knygos išeis. Tai truputį priklauso nuo mano darbo tempų, bet iš tikrųjų nuo tada, kai atiduodu vertimą leidyklai, daugiau niekaip negaliu paspartinti jo išėjimo ir dažniausiai ir pati tiksliai nežinau, kada knygą planuojama išleisti - leidykla turi savo planus ir savo tvarką. Todėl su visais klausimais, kada bus, ar bus, kodėl taip ilgai nėra verčiau kreipkitės tiesiai į leidyklą, nes aš tikrai neturiu kantrybės jums vis kartoti, kad nežinau :)
    O šiaip smagu, kad skaitot ir nekantraujat. Galėčiau truputį ir papasakoti, kas dedasi tolesnėse knygose - bet gal verčiau negadinti malonumo? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sveika Gabriele.Turbūt mano klausimas bus ne į temą, tačiau labai norėjau pakalausti savo darbą tikrai išmanančio žmogaus(skaičiau dvi jūsų vertimo ,,Nakties namų''serijos knygas).Manau verčiate puikiai, tačiau žinoma spręsti ne man:).Man taipogi labai patinka versti tekstus ivairiomis kalbomis(anglų, lietuvių, rusų, vokiečių, truputėlį japonų).Baigusi mokyklą visada norėjau versti knygas ir panašius leidinius.Taigi noriu pakalausti jūsų ar ši specialybe yra paklausi,ar reikalingi šios specialybes žmonės? [Man jau 15 metų, taigi nebedaug laiko beliko apsispręsti dėl ateities].Is anksto dėkoju už sugaišta laiką,skaitant mano vapaliones:D
    Laukiu kitų jūsų verstų ,,Nakties namų'' knygų:)
    Greta:)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Miela Greta,
    būk gerutė, parašyk man emailą (žr. Facebooko langelyje kairėje). Džiaugiuosi, kad domiesi šia profesija, bet išsamiau kalbėtis/susirašinėti verčiau asmeniškai, o ne čia, gerai?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Galite ir papasakoti, nes 3 dalis labai intriguojačiai baigėsi. (blush) Ir tiesiog dabar tveriu visas knygas iš eilės bet nė viena neteikia tokio džiaugsmo, tai galėtumėt truputėlį ir pasakyti, kaip dėl to, kad Erikas sužinojo ka ištikrųjų ta Neferetė ir ar jis susitaikys su Zoja. 12 knygų, jėgaaaa... :D
    Ačiū už atsakymus.
    Urtė :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Erikas susitaikys su Zoja ir pamatys, kas iš tikrųjų ta Neferetė, bet penktoje knygoje Zoja ir vėl turi mažiausiai tris vaikinus :D (Skaitau ir džiaugiuosi, kad man nebe septyniolika metų ir vieno vaikino sočiai gana :D ) Bet Neferetės kėslams dar toli gražu ne pabaiga. Ketvirta knyga baigiasi DAR LABIAU intriguojančiai, tiesiog ėjau iš galvos, kol gavau penktą knygą.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Owwww...O kaip dėl tos Afroditės, juk ji vėl tapo žmogumi? ;( Negaliu negi ji negali išsiskirti su tuo Hitu, jis man net ne simpatiškas beje jų įspaudas jau nutrūkęs, nervas ima :D

    AtsakytiPanaikinti
  32. Owwww...O kap dėl tos Afroditės (nors ji man nepatinka) juk ji tapo žmogum? O dieve kodėl ta zoja su tuo HITU negali išsiskirt man jis net nesimpatiškas, o jų įspaudas seniai nutrūkęs (su LORENU) net nelogiška :(

    AtsakytiPanaikinti
  33. Miela Gabriele, kiek dalių jau išvertėte, o 4oje dalyje Zoja draugaus su Eriku taip pat kaip anksčiau ,AR nuo jos draugai toliau bus nutolę

    AtsakytiPanaikinti
  34. Išverčiau keturias dalis. Ketvirtojoje dalyje Zoja draugaus su Eriku, bet ne taip, kaip anksčiau. Bent jau su draugais, dėkui Dievui, išsiaiškins santykius ir susitaikys :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. o kaip bus su Afrodite ir Stive Rei? Kaip suprasti raudonos, o ne safyro spalvos pusmėnulį? Suprantu, kad mano klausimai skamba lyg būtumėte šios knygos rašytoja ir žinotumėte viską. Bet jei jūs žinote parašykit.Ačiū iš anksto.
    Marija :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Marija, bet negi tu tikrai nori sužinoti? Koks tada bus malonumas knygas skaityti, kai išeis?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Nakties namu knygos yra labai idomos. Pirmaja skaiciau ilgiau, o kitas tiesiog per viena diena. Labai laukiu 4,5,ir visu kitu daliu.
    Tikiuosi Kitas dalis isleis greiciau :)))

    AtsakytiPanaikinti
  38. Ar jūs talpinate internete išverstas "Nakties namų" serijas?

    AtsakytiPanaikinti
  39. Nejuokaukit. Jokiu būdu netalpinu - tai nelegalu ir neetiška. Knygas be vargo galite gauti visuose knygynuose ir bibliotekose.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Na taip. Bet "Nesutramdomasis" dar nėra, o as labai noriu perskaityti. Ačiū už atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  41. O gal ka nors žinote apie knygą "Amžinai"?
    Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  42. gal kas zino kada bus isleista 4 ir 5 dalis? NESUTRAMDOMASIS ir sumedziotoji?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Kad jau nebesusilaikau. :D
    Marija

    AtsakytiPanaikinti
  44. Miela Gabriele,
    Kiek uztrunka isversti 1 knyga mazdaug 346 psl?
    Dekui uz atsakyma ;)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Man užtrunka apie mėnesį ar pusantro. Bet ne visiems vertėjams vienodai. Be to, priklauso ir nuo to, kas tuose puslapiuose, ar sudėtingas tekstas ir ar smulkus šriftas.

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveiki ; )
    Tiesiog norėjau padėkoti ,kad verčiate tokias nuostabias knygas; )
    Ačiū; )

    AtsakytiPanaikinti
  47. Miela Gabriele
    Norių jūsų paklausti gal jūs žinote apie šiu knygų filmus?
    Ačiū už atsakyma; )

    AtsakytiPanaikinti
  48. Apie filmus tik girdėjau, kad gal bus. Nelabai išsamu, ane? :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. Man gerai ;DD
    aš kažkur mačiau ,kad yra tik nežinau kaip juos gaut :D

    AtsakytiPanaikinti
  50. Mieloji Gabriele ,Kodel Lietuvoje nėra tokie viršelei kaip užsienyje? Ir kodėl pasikeičia knygu storis kai išverčiate?
    ačiū už atsakyma,Gabriele .

    AtsakytiPanaikinti
  51. Gal jau pradėjote versti 5 dalį ? ;}}


    Simona

    AtsakytiPanaikinti
  52. Kodel 4 dalis vadinasi nesutramdomasis, juk kitos knygos yra pažymėtoji, išrinktoji ir išduotoji.? :))

    Kristina

    AtsakytiPanaikinti
  53. Jeckau kleckau :D Ko cia keliate panika? Jei jau taip nekantraujat viska suzinot, skaitykit angliskai ir suzinosai visa siuzeta ,ir kalba lavinsit :)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Gal galeciau suszinoti kaip vadinasi sekancios knygos po nesutramdomasis? is anksto ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
  55. labadiana gabriele as esu mergina kuriai labai patinka sios knygos o kada atsiras knygynuose nesutramdomasis ? as labai laukiu ! prasau atsakykit man kada jis bus labai nekantrauju !

    AtsakytiPanaikinti
  56. Mano mieli, aš taip stengiuosi su Jumis visais geruoju, bet Jūs jau ir vėl kartojatės... Ne nuo manęs priklauso, kada tos knygos išeis, todėl jei labai nekantraujate, kreipkitės į leidyklą - TĄ JAU SAKIAU. Nuo leidyklos taip pat priklauso viršelis, knygos storis ir apskritai knygos išvaizda. Kada, kas, kiek, kaip - pamatysit pamažu, o aš žinau tik tiek: su leidykla esu sutarusi versti tiek šitos serijos knygų, kiek jų bus, ir be didelių pertraukų, taigi, į Jūsų nekantrumą aiškiai atsižvelgiama.
    P. S. Tiems ar toms, kurie manęs čia klausinėja, kaip tapti vertėjais ir panašiai - aš labai džiaugiuosi, kad domitės, ir pasistengsiu kuo galėdama Jums padėti, bet prašau iškart rašyti man elektroninį laišką, o ne komentarą bloge, gerai? Labai ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  57. Oksana,
    dalį. Su Į nosine. Ačiū už pagarbą lietuvių kalbai ir visiems, kam ji yra profesija.
    Ne, dar nepradėjau, bet rankraštis jau guli ant mano stalo, seniai perskaitytas - tik laukia savo eilės tarp kitų knygų :) Leidyklai esu jį pažadėjusi iki Naujųjų metų, pati slapta tikiuosi išversti ir greičiau.

    AtsakytiPanaikinti
  58. Yay, knyga jau knygynuose ^^ Nusipirkau, ir jau skaitau. Labai dėkoju Jums, Gabriele, kad verčiate tokias nuostabias knygas :)

    AtsakytiPanaikinti
  59. Mhm, man tiesiog įdomu kaip ten su tais filmais. Šendien perskaičiau "nesutramdomasis" gan įdomu, bet nepritraukia kaip kitos dalys (čia, tik mano asmeninė nuomonė). Gerai nenukrypstu nuo temos. Per "youtube" žiūrėjau treileriu's bet filmai nei reklamuojami, nei ką. Tai aš ir pasimečiau nes visur rašoma kad filmas yra, o youtube vis kitokie aktoriai treileriuos'e. Gal kas žino tiksliau?

    AtsakytiPanaikinti
  60. Gal žinote kada atsiras "Persekiojamoji"?

    AtsakytiPanaikinti
  61. Tikrai kada atsira Persekiojamoji?

    AtsakytiPanaikinti
  62. Persekiojamoji atsiras balandį. Viskas parašyta http://naktiespasaulis.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  63. Sveikos, man įdomu ar yra "išrinktosios" filmas? Baigiau skaityti "pažymėtoji" ir labai užsikabliavau, noriu nevien skaityti bet ir pažiūrėti filma, taigi ar yra filmas?

    AtsakytiPanaikinti