2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Spalio 14 dienos darbai

Vietoje pilates šiandien - sunkių pirkinių maišų nešiojimas slidžiu šaligatviu žemyn nuo kalno su aukštais kulniukais. Patikėkit, čia sportas.
Tuomet namų tvarkymas, pečiaus kūrenimas, trumpas prisėdimas prie darbelių (menininkų projektų) ir pyrago kepimas:
Tešla (suminkyta vakar): 200 g sviesto, 2 stiklinės miltų, 1 kiaušinio trynys, 1/2 indelio grietinės. Viską imam ir suminkom, ir kišam į šaldytuvą nakčiai.
Įdaras: 300 g varškės sūrelių (neglaistytų, nors gal reikėtų ir su glaistytais pamėgint), 4 kiaušiniai, 2 šauštai cukraus. Atskiriam trynius nuo baltymo, trynius maišom su varške ir cukrum, o baltymus gerai išplakam ir įmaišom atskirai.
Tuomet tešla išklojame skardos (mergaičių vakarėliui - žinoma, širdukės formos) dugną, pilame įdarą ir ant viršaus užtrupiname dar tešlos. Kepa apie valandą.
Prie pyrago - karštas šokoladas (dar neišvirtas, kad būtų karštas): 0,5 litro grietinėlės, 0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė vandens, 5 šaukštai kakavos (ne "Nesquick"! T.y., tikros, grynos, karčios kakavos, o ne tirpios), truputis sviesto. Cukrų sumaišyti su kakava, skysčius supilti ir pašildyti, suberti cukrų su kakava, kai gerai įkaista, įmesti sviesto. Galima priberti riešutų arba apipurkšti grietinėle.
Aha, pagaliau prisiartino Pūstų sijonų vakarėlis. Jau laukiu viešnių. Zaulia žada risotto, gal rytoj bus receptas.

4 komentarai:

  1. aha, ryt prisiruošiu kažkada tarp eksperimentų - parašysiu receptą;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, labai lauksim ;) Linkėjimai chimeroms ir studentams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. beje, gal turėsi man Silva Rerum paskolinti? visi giria čia... Po Hornbio, kai tik įveiksiu.

    AtsakytiPanaikinti