2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Spalio 26 dienos darbai

Pabaigiau meno projektus! Ir keli iš jų man net patiko - automobilis neįgaliesiems, robotukų sodas, Bukarešto daugiabučiai ir Slovakijos čigonai. Žinoma, čia vien iš aprašymo, nemačius pačių darbų... Bet vis tiek. O jeigu tą robotukų sodą tikrai atveš, o ne vien kokias nors ten jo nuotraukas, tai labai norėsiu nueit pasižiūrėt ir pamedituot.
Ir dar filosofinis klausimas: ar dizainas yra menas? Kad labai kūrybiškas užsiėmimas - nesiginčiju, bet kažkaip nujaučiu, kad vos tik dizainas mėgina būti menas, iškart paskęsta savianalizėje ir netenka to gyvo ir aiškaus dizaino prasmingumo.
Čia tokia provokuojanti mintis, kurios neturiu kada pagrįsti, nes bėgu į Zaulios gimtadienį, bet jei atsirastų norinčių diskutuot, mielai pasiginčyčiau.
Tai dar NG, Jurčys ir Saulaitis. Ai, ir dar gi Bareikis. Hmz, o aš maniau, kad jau mažai liko... Nieko, spėsim.

2 komentarai:

  1. Ne kažin ką daugiau galiu papasakoti. Lapkričio viduryje Vilniuje vyks menų festivalis NEU/NOW (kiek suprantu, jaunųjų menininkų ar menų studentų, ar kžkaip panašiai). Vienas iš jo dalyvių iš Slovakijos pristato čigonų portretų seriją. Kitkas apraše buvo tik socialiniai pamąstymai apie čigonų įvaizdį visuomenėje ir pan., kurie man pasirodė visai įdomūs. Daugiau info ieškokite, pagūglinęs festivalio pavadinimą :)

    AtsakytiPanaikinti